Adatvédelem és személyiségi jogok

A BLIS.hu tevékenysége során minden rendelkezésére álló eszközzel védi látogatói és ügyfelei személyiségi jogait, betartja a Polgári Törvénykönyvben és a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényben rögzített előírásokat.

A www.BLIS.hu megtekintéséhez általában nem szükséges személyes adatok megadása, egyes szolgáltatások igénybevételéhez azonban szükségesek lehetnek olyan információk is, amelyek személyiségi jogokat érintenek. Célja leggyakrabban a felhasználók egyértelmű azonosítására szolgálnak.

A személyes információk megadásakor a Felhasználók beleegyeznek abba, hogy adataikat a kért szolgáltatás teljesítése érdekében azonosításukra felhasználjuk.

A BLIS.hu birtokába került személyes adatokat csak és kizárólag a látogató által azok megadásakor ismert célra használja (például ügyfélszolgálati válaszadás), más, harmadik személy részére külön hozzájárulás nélkül nem adja tovább.

A BLIS.hu kijelenti, hogy semmilyen módon nem él vissza a birtokába került adatokkal, azokat nem használja fel kéretlenül még ajánlattételi célokból sem.

A Felhasználók fizikai elérésére alkalmas adatokat kizárólag akkor gyűjtünk, ha az adott szolgáltatás jellege ezt nélkülözhetetlenné teszi.

Honlapjainkon a személyi adatoktól eltérő adatokat gyűjtünk, melyek a felhasználók számítástechnikai eszközeire vonatkoznak (a bejelentkezők IP címe, böngészőjének típusa, egyes cookie információk, tartózkodási ország, internet szolgáltató, milyen webhelyről érkezik, és melyik webhely irányába hagyja el honlapunkat …stb.).

A fenti adatokat kizárólag statisztikai célra használjuk fel, a személyesnek tekinthető (de nem személyi) adatokat a Google Analytics szerverei tárolják. További felhasználásuk csak abban az esetben lehetséges, ha az illetékes hatóságok erre külön utasítást adnak.

Amennyiben egy felhasználó az ebben a dokumentumban leírtakkal össze nem egyeztethetően viselkedik, illetve törvénytelen magatartást tanúsít, akkor a törvényes eljárás megindításához mi magunk kezdeményezzük azonosítását.