Dentoblis logo

Emeljük új szintre a szájhigiéniát!

Szájüregi oralbiotikum

Tudta, hogy nemcsak bélrendszeri probiotikumok léteznek?

30 év kutatási háttér

A szájüregi élőflórás készítmények terén több, mint 30 éve folyik a kutatómunka.

Hatékony és biztonságos formula

Cukormentes, természetes menta íz, D-vitaminnal. Szobahőmérsékleten tartható.

Hogyan jön létre a fogszuvasodás és a fogínygyulladás?

A szájüreg egy folyamatos csatatér – napi szinten „rossz” baktériumok milliárdjai próbálják kiszorítani a szájban, a fogakon és az íny felszínén élő jótékony baktériumokat.

Még egy megfelelően mosott fogon is el tudnak bújni azok a baktériumok, melyek fogszuvasodást vagy fogínygyulladást okoznak. Így változik meg a szájüreg normál mikroflórája, és ez hatással van a fogaink és fogínyünk egészségére.

A fog felszínén természetesen felépülő, ragadós, színtelen biofilm réteget baktériumok hozzák létre, különösen a fogíny vonalában 4-12 órával a fogmosás után.

Az elfogyasztott cukrok és üdítők a plakk baktériumokkal keveredve maró hatású savakat állítanak elő, melyek kikezdhetik a fogzománcot. A biofilm baktériumok hozzájárulnak a fogínygyulladáshoz (gingivitis) és a fogszuvasodáshoz (caries).

Sajnos az emberek egy részénél, függetlenül attól, milyen gyakran mosnak fogat, vagy milyen gyakran flosszolnak, gyors a biofilm réteg felépülése, és ezért a foguk és ínyük veszélyben van a plakkban található rossz baktériumok miatt.

Rendszeres fogorvosi szűrés és cukrozott ételek kerülése segíthet, azonban a szájhigiéniánkat egy új szintre emelhetjük, ha foglalkozunk a szájüregi baktériumok egyensúlyával.

A legújabb kutatások szerint a szájüregünk egészsége támogatja még a szív és érrendszerünk egészségét, és az érelmeszesedés kockázatát is csökkenti.

Szájflóra egyensúlyának zavara. A szájüregben sokféle baktérium él a nyálban és a fogakhoz tapadva. Egyes baktériumok elszaporodása problémákat okoz. fogínygyulladás pl. a Porphyromonas gingivalis baktérium fogkőépítésben és ínygyulladáskeltésben játszik szerepet. fogszuvasodás a Streptococcus mutans az ételekben lévő cukrokból fogzománcot maró savakat állít elő

S. salivarius M18 – egy jó baktérium

BLIS M18?

Microharcosaink a szájüregben

BLIS M18™ egy természetben is előforduló speciális változata a normál szájflórában is megtalálható S. salivarius baktériumnak.

Különleges BLIS 

Bacteriocin Like Inhibitory Substance

Az M18 törzs egy természetes antimikrobiális vegyületet („BLIS”) termel. Ez a molekula gátolja a “rossz” baktériumok elszaporodását. Ilyen BLIS vegyületeket csak bizonyos baktériumok termelnek.

Sajátos emzimaktivitás

dextranáz, ureáz

Az S. salivarius M18 egyedülálló enzimaktivitásának köszönhetően bontja a fogkövet (dextranáz) és semlegesíti a savas pH-t (ureáz).

Hogyan működik a BLIS M18?

Akárcsak a bélrendszer, a szájüregnek is megvan a saját, változatos bakteriális flórája. A szájüregben 600.000 baktériumtörzset fedeztek már fel, egy átlagos szájüregben 40-50 féle baktérium él. A szájüregi orálbiotikumok, élőflórás készítmények kiszorítják a betegséget okozó baktériumokat támogatva ezáltal a szájüregünk mikroflóráját.

A BLIS Technologies, új-zélandi cég 20+ éve kutatja a szájüregben élő baktériumokat, és a BLIS M18 felfedezése nekik köszönhető. A BLIS M18 az S.salivarius baktérium olyan speciális törzse, amely nemcsak, hogy hatékonyan szorítja ki a rossz baktériumokat, de kutatások szerint gátolja is a terjedésüket, aminek köszönhetően nehezebben tudnak újra megtelepedni.
Ennek a magyarázata, hogy ez a baktériumtörzs olyan un. BLIS molekulákat termel (angol rövidítés: Bactericin Like Inhibitory Substances, magyarul: baktériumölő vegyületekhez hasonló gátló vegyületek).

A védő baktériumok jelenléte kritikus a szájüreg egészségesen tartásában. Változások a szájüregi mikroflórában és bakteriális egyensúly felbomlása olyan betegségeket okozhat, mint a fogínygyulladás, fogszuvasodás és ínyvisszahúzódás.

Az S. salivarius M18 hatékonyan népesíti be az emberi szájüreget, és kutatási eredmények igazolják, hogy gátolják azon pathogének fejlődését, melyeket a fogínygyulladással és fogszuvasodással hoztak össze.

Továbbá a S. salivarius M18 baktériumtörzset egyedülálló enzimaktivitás jellemzi:
ureáz nevű enzime csökkenti a nyál savasságát, kiegyensúlyozza a nyál pH értékét .
– a dextranáz nevű enzime segít a fog felszínén létrejövő biofilmréteg lebontásában. Dextrán a biofilm, a plakk egyik fő poliszaccharid alkotója.

 

Biztonság

Streptococcus salivarius az egészséges szájüreg domináns baktériumtörzse. Még az anyatejben is megtalálható, az USÁ-ban 1. szintű élelmiszerbiztonsági szintre sorolják (legbiztonságosabb)

A probiotikumok többsége a bélrendszerben hat. A streptococcus salivarius M18 egy szájüregben ható élőflóra. Nem módosítja a bélrendszeri mikroflórát.
Természetben is előfordul, nem génmódosítással létrehozott baktériumtörzs.

A BLIS Technologies új-zélandi cég több, mint 15 éve forgalmazza élőflórás készítményeit.

Klinikailag tesztelt gyerekeknél és felnőtteknél is.

D-vitamint is tartalmaz a normál fogazat fenntartásáért

kedvelt, szopogató tabletta formátum

természetes menta aroma

Kinek ajánljuk:

– felnőtteknek, és 3 éven feletti gyekereknek, akik már tudnak szopogatni egy tablettát.
– antibiotikum kúra után, vagy szájöblítő kúra után, hogy egy jó baktérium terjedjen el a szájüregben.
– dohányzás esetén

A S.salivarius M18 törzset 3 klinikai tanulmányban vizsgálták, ahol a következő eredmények születtek

Dentoblis - fogkőképződés csökkenése

,kutatási eredmények

Fogkőképződés csökkenése fogkőáltávolítás és mélytisztítás után

Az International Journal of Pharma and Bio Sciences szakfolyóírat 2015-ös számában megjelent tanulmány során az S. salivarius M18 hatását vizsgálták közepes-súlyos fogínygyulladás és közepes-súlyos parodontális betegség esetén. A kezelt csoport számos mutatóban javult a kontroll csoporthoz képest. Csökkent a fogkőképződés, illetve az ínyvérzés (lásd következő ábra)

Dentoblis - ínyvérzés csökkenése

kutatási eredmények

Ínyvérzés csökkenése fogkőáltávolítás és mélytisztítás után

A szondázáskori ínyvérzés is jelentősen csökkent a pácienseknél. A tanulmány szerzői további kutatásokat javasolnak. A kutatók megállapítása szerint az S. salivarius törzs potenciálisan hasznos lehet parodontális betegségek kiegészítő kezeléseként.

Dentoblis - fogkövesség csökkenése gyerekeknél

kutatási eredmények

Fogkőképződés csökkenése gyerekeknél

A Genovai Egyetem Egészségtudományi Kara, és a Nizzai Egyetem Fogorvosi Kara 76 gyermeken végzett tanulmányt 2015-ben. Csökkent a fogkőképződés, és a nyál savassága is. 

Dentoblis - fogszuvasodást okozó baktérium csíraszámának csökkenése

kutatási eredmények

Fogszuvasodást okozó baktérium csíraszámának csökkenése gyerekeknél

A Genovai Egyetem Egészségtudományi Karának, és a Nizzai Egyetem Fogorvosi Karának tanulmánya szerint a S. salivarius M18 használata növeli az esélyét, hogy a gyerekek elkerülhessék a fogszuvasodást, és javasolja használatának felvételét a fogorvosi eszköztárba.

Kutatók megállapításai a S.salivarius M18 törzsről

  • a legvédelmezőbb, természetes, emberi szájüregben élő törzs1
  • hatékonyan benépesíti a szájüreget2
  • egyedülálló antimikrobiális anyagot (salivaricin M) termel, ami blokkolja a főbb fogászati patogéneket (pl Streptococcus mutans, Porphyromonas gingivalis, és Aggregatibacter actinomycetemcomitans)1,3
  • dextranáz emzime bontja a fogkövet, és az ureáz enzime semlegesíti a savasságot 4
  • csökkenti a fogkővet és főbb fogszuvasodást okozó patogéneket gyerekeknél 5,6
  • csökkenti a gyulladáskeltő citokinineket (IL-6 és IL-6) 7
  • csökkenti a főbb fogszuvasodást és fogínygyulladást okozó baktériumok csíraszámát felnőtteknél (pl. Streptococcus mutans és Porphyromonas gingivalis) 8
  • csökkenti a fogköképződést és ínygyulladást felnőtteknél 9

Orvos válaszol

Kérdezzen szakértőnktől!

Használja ki a lehetőséget és tegye fel kérdését orvos szakértőinknek! Előtte azonban kérjük, hogy olvassa át a meglévő válaszokat, illetve a gyakran feltett kérdéseket:

Beleegyezem, hogy a kérdés és a szakértői válasz nyílvánosan látható legyen a BLIS.hu és az Oralbiotikum.hu weboldalon. A megadott email cím nem fog nyílvánosan megjelenni. *

8 + 8 =

Hogyan kell szedni a Dentoblist?

Naponta egy tablettát LASSAN elszopogatni lefekvéskor fogmosás után.

Miben különbözik egy normál probiotikum egy oralbiotikumtól?

A probiotikumok a bélrendszerben hatnak, az oralbiotikumokban lévő baktériumtörzsek pedig a szájüregben.

Tárolhatom szobahőmérsékleten a Dentoblist?

A Dentoblist 4 és 25 °C között kell tárolnunk. Legtöbb esetben a szobahőmérséklet megfelelő, de nyáron ügyeljünk, hogy ne hagyjuk a tablettákat az autóban, vagy tartósan 25 °C felett.

Meglévő szuvas fogat rendbe hoz-e az M18?

Fontos, hogy meglévő szuvas fogainkat szakszerűen ellássák. A kutatások szerint a fogszuvasodásban szerepet játszó baktérium (S. mutans) gátlásával  az M18 az új fogszuvasodások megjelenésének esélyét tudja jelentősen csökkenteni.

Dentoblis®

A készítmény hatóanyagként Streptococcus salivarius M18 baktériumtörzset és D3-vitamint tartalmaz,
mely hozzájárul a normál fogazat fenntartásához.

Z

Tabletták szemenként csomagolva

Klinikai minőség a szavatossági idő végéig. A tabletták nem tudnak összetapadni.

Z

Az eredeti új-zélandi kutató csoport európai vonala

Az elérhető legjobb minőség. 

Z

Klinikai vizsgálatok szignifikáns eredményekkel

gyerekek és felnőttek bevonásával végzett 3 utánkövetéses klinikai tanulmány.

Használati mód

Esti fogmosás és nyelvtisztítás után 1 tablettát elszopogatni (nem lenyelni). 

3 havi kúra, ha szükséges a kúra ismételhető

Kiszerelés

30 szopogató tabletta (3x 10 tablettás bliszter, 1 hónap)

1 szopogató tabletta (napi adag) 810 mg 1 milliárd S.salivarius M18-t tartalmaz.

Tárolás

Száraz helyen 4- 25 ℃ között tároljuk. Szobahőmérséklet általában megfelelő. Gyermekektől elzárva tartandó!
Dentoblis.online-rendeles

Magyarországon 2021. februárjától kapható!

Tablettánként csomagolt, higiénikus. 30 db tabletta/doboz.

 

 Figyelmeztetések:

Terhesség vagy szoptatás során kövesse a kezelő orvosa utasításait! A szopogató tabletták pici, 3 év alatti gyerekeknek nem adhatók! Élőflórás készítményeket nem ajánlott fogyasztani immunszupresszált állapotban! Ne szedjük, ha bármelyik összetevőre hiperérzékenyek vagyunk ( pl tejallergia)! Ha bármilyen negatív mellékhatás tapasztalunk, hagyjuk abba a szedését, és konzultáljunk a kezelő orvosunkkal! Nem helyettesíti az általános jó szájhigiéniát: rendszeres fogmosást, nyelvtisztítást, időszakos fogkő eltávolítást, lyukas fogak kezelését.